Veronica un film de Elisabeta Bostan

Sinopsis

Veronica, o fetiţă neastâmpărată de la un camin de copii, primeşte in dar de ziua ei de la Zâna cea bună o traistă fermecată cu ajutorul căreia îşi poate indeplini orice dorinţă.

Însă când fetiţa refuză să împartă acest cadou si cu ceilalţi copii, traista vrăjită îşi ia zborul, iar în căutarea ei Veronica trece printr-o serie de peripeţii, unde face cunoştinţă cu personaje fermecătoare precum motanul Dănilă, şoricelul Aurică, Coana Vulpe şi împărăteasa furnicilor.

Cu ajutorul noilor prieteni fetiţa va învăţa să deosebească binele de rău, sub îndrumarea Zânei cea bune, într-o poveste plină de farmec şi magie, însoţită de muzica celebrului compozitor Temistocle Popa.

Distribuţie

  • Margareta Pîslaru
  • Lulu Mihăiescu
  • Dem Rădulescu
  • Vasilica Tastaman
  • Angela Moldovan
  • George Mihăiţă
  • Mihai Stan
  • Valli Niculescu
  • Cornel Patrichi
  • Ştefan Thury

Echipa de producţie

Scenariul:
Vasilica Istrate şi Elisabeta Bostan
Muzica:
Temistocle Popa
Decoruri:
Giulio Tincu
Costume:
Nelli Grigoriu Merola
Machiajul şi măştile:
Serghei Barsukov, Sara Mokil de la Studioul Mosfilm şi Gheorghe Drăghici
Sunetul:
Ing. Oscar Coman şi Ing. A. Salamanian
Montajul:
Dan Naum
Imaginea:
Iulius Druckmann
Un film de
Elisabeta Bostan

Elisabeta Bostan

(regizor, scenarist)

Eu când lucram la film mă transformam în personajele ce purtau aroma copilăriei mele.

Muzicalul este poate cea mai grea partitură. În film sunt personaje ca de desen animat, dar vii, care dansează, cântă…

Am creat aceste personaje după un univers care mi-a fost aproape. Pe tot parcursul realizării am căutat să nu cădem în patima kitsch-ului, să păstrăm parfumul românesc.

Acest film generează cele mai ciudate (în sensul bun al cuvântului) reacţii, atât la copii, cât şi la oamenii mari.

Am avut norocul să am actori buni. Am găsit o distribuţie unică.

Margareta Pâslaru

(educatoarea, zâna cea bună, împărăteasa furnicilor)

Cele trei roluri — complet deosebite ca factură — în care m-a distribuit doamna Bostan, mi-au dat posibilitatea de a-mi extinde mijloacele de exprimare artistică. Am în vedere aici inclusiv modificarea glasului, de la sever la suav şi apoi grav.

De fapt această peliculă nu este adresată doar copiilor, ea intră la categoria “filme pentru întreaga familie”, dovadă generaţiile care şi astăzi solicită un DVD.

Pe lângă desfătarea vizuală a feeriei, filmul are un rol educativ, luminos, cum rar se mai produc. Arta îndură timpul, măiestria Elisabetei Bostan a creat un adevărat “classic”!

George Mihăiţă

(şoricelul Aurică)

Nu era dificilă intepretarea, cât pregătirile tehnice. Îmi erau obrajii acoperiţi cu un fel de latex, un cauciuc, şi când mi-l scoteam seara parcă îmi scoteam obrajii cu totul. Însă a fost o mare bucurie, este un film pe care îl iubesc enorm.

Dem Rădulescu

(motanul Dănilă)

Filmul ăsta e ca vinul. Cu cât trece timpul, învechindu-se, devine tot mai bun!

Am amintiri foarte multe de la filmări. Ştiţi că măştile noastre erau făcute la Moscova. Au venit să-mi facă şi mie mulajul pentru mască. Mi-au pus două cornete în nas şi au început sa-mi toarne pământ pe faţă, în jurul nărilor. Cu toată grija acordată, a intrat pământ şi în cornete.

Galerie foto

Secvenţă din fimul “Veronica” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica” de Elisabeta Bostan Secvenţă din filmul “Veronica” de Elisabeta Bostan