Veronica se întoarce un film de Elisabeta Bostan

Sinopsis

“Veronica se întoarce” continuă povestea fermecătoare a micuţei eroine care şi de data aceasta este prinsă într-o sumedenie de peripeţii şi întâmplări amuzante.

O surprindem pe Veronica din nou la drum, în căutarea prietenei sale cele mai bune, răţuşca, furată între timp de Coana Vulpe.

De-a lungul călatoriei sale prin pădure, Veronica se reîntâlneşte cu vechile ei cunoştinţe motanul Dănilă şi împărăteasa furnicilor şi în acelaşi timp îşi face un nou prieten, Greierele.

O lume magică, plină de umor şi fantezie, conturată într-un stil inconfundabil de măiestria muzicală a compozitorului Temistocle Popa şi a talentului interpretativ al personajelor principale.

Distribuţie

 • Margareta Pîslaru
 • Lulu Mihăiescu
 • Dem Rădulescu
 • Vasilica Tastaman
 • Angela Moldovan
 • George Mihăiţă
 • Mihai Stan
 • Valli Niculescu
 • Cornel Patrichi
 • Ştefan Thury
 • Florian Pittiş
 • Manuela Hărăbor

Echipa de producţie

Scenariul:
Vasilica Istrate şi Elisabeta Bostan
Muzica:
Temistocle Popa
Decoruri:
Giulio Tincu
Costume:
Nelli Grigoriu Merola
Machiajul şi măştile:
Serghei Barsukov, Sara Mokil de la Studioul Mosfilm şi Gheorghe Drăghici
Sunetul:
Ing. A. Salamanian şi Ing. Oscar Coman
Montajul:
Dan Naum
Imaginea:
Iulius Druckmann
Un film de
Elisabeta Bostan

Margareta Pâslaru

(educatoarea, zâna cea bună, împărăteasa furnicilor)

Marele public s-a ataşat cu multă dragoste de “Veronica” şi “Veronica se întoarce”.

Fără îndoială, muzica inspirată şi fără de vârstă a marelui compozitor Temistocle Popa i-a adăugat filmului… “viaţă fără de moarte”, exact ca în basmele copilăriei noastre.

Florian Pittiş

(greierele)

Aveam pe cap o cagulă care să-mi ascundă pletele. Am spus că joc în film, cu condiţia să nu mă tund. Asta o spusesem şi la Radio.

Am şi eu multe poveşti cu Veronica, una este foarte specială. La filmări, între mine şi Veronica s-a creat o mare iubire. Ne jucam tot timpul, vorbeam, ne ajutam. Pâna la urmă ne-am logodit!

Nu ştiu dacă ştia bine ce înseamna asta, dar ea era sigură de prietenia mea pentru că eram logodnicul ei.

Manuela Hărăbor

Pentru mine, amintirea cea mai plăcută din Veronica a fost Margareta Pâslaru. Cred că nu numai pentru mine, deoarece toată lumea o îndrăgea, toţi copiii voiau să fie ca ea.

Eu o urmăream când mergea la cabine şi venea îmbrăcată în costumul de zână. Pentru mine ea era Zâna Zânelor, un vis, un personaj de basm, care coborâse din televizor şi vorbea cu noi.

Angela Moldovan

(Smaranda)

Eram ca o familie, mi-aduc aminte că toţi copiii ne călăreau pur şi simplu. “Veronica se întoarce” prezenta peripeţiile acestei fetiţe dintr-un orfelinat, care, la fel ca orice copil şi la fel ca în orice poveste, învaţă să deosebească Binele şi Răul din întâlnirea cu diferite personaje care îi devin vrăjmaşi sau prieteni.

Galerie foto

Secvenţă din fimul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan Secvenţă din fimul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan Secvenţă din filmul “Veronica se întoarce” de Elisabeta Bostan